Bergen Solkraft Logo

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Ja, solceller fungerer utmerket i Norge, til tross for et kaldt klima. Solceller trenger ikke sol for å produsere strøm. Så lenge det er dagslys vil solcellene produsere strøm. Solcellene vi benytter ved våre anlegg er svær effektive helt fra februar til og med november.

Ja, alle tak kan produsere strøm, men vestvendte og sørvendte tak vil produsere langt mer strøm enn andre tak. Derfor anbefaler vi hovedsakelig å installere solceller på den delen av ditt tak som produserer mest strøm.

Dersom anlegget ditt produserer mer strøm enn du forbruker har du to valg. Du kan enten lagre strømmen i et batteri eller selge strømmen tilbake til nettselskapet. Per i dag er dette den foretrukne løsningen ettersom dagens batteripakker er relativt kostbare. Ettersom dette kan endre seg i fremtiden leverer vi løsninger for begge alternativer.

Vi tilbyr markedets beste solceller som er helt vedlikeholdsfrie. Det eneste du behøver å gjøre er å sørge for at dagslys treffer solcellepanelene, så ordner vi resten.

Ja, solceller er trygt. De gir ingen ekstra risiko med tanke på for eksempel brannfare sammenlignet med andre elektriske installasjoner. Alle anlegg som installeres blir gjennomgått av en installatør med tanke på vær og vind og kommunale krav rundt dette, og alt blir installert av sertifiserte montører.

Nei, det er ikke nødvendig å bytte ta for å installere solceller. Man kan enten installere solceller oppå eksisterende tak, eller de kan integreres i eksisterende tak. Dersom du har planer om å bytte tak anbefaler vi allikevel å installere solceller samtidig ettersom man kan spare utgifter til stillas, taktekker og lignende.

Beregn pris
på ditt tak

Er du nysgjerrig på hva det koster med solceller? Prøv vår kalkulator. Her vil du få et prisestimat og forventet produksjonseffekt for ditt anlegg